Heerlijke kazen door heerlijke mensen. Een verhaal van complexe smaken met body.

Het partnership met Daniel en Michèle van Gros Chêne is een van de langst bestaande van Bio Vrac. Zij leveren ons hun heerlijke kazen al sinds het prille begin van onze winkel.

In 1989 stapten Daniel Cloots en zijn vrouw Michèle over van de veehouderij naar de verwerking van melk. Ze kochten ‘Ferme du Gros Chêne’ in Méan (op de kaasroute) in de Condroz om zich volledig toe te leggen op het maken van biologische geiten-, schapen- en koeienkazen op basis van rauwe melk.

Met een team van 12 mensen produceert de kaasmakerij van Gros Chêne meer dan dertig verschillende kazen.

Ze zijn streng voor de kwaliteit van het product. Alle melk die ze nodig hebben wordt gekocht van de coöperatie Biomilk en komt van boerderijen binnen een straal van 70km.

Hun specialiteit?

Kaas van rauwe melk die op de ouderwetse manier wordt gemaakt (ze gebruiken bijvoorbeeld gietlepels), van melk die tijdens het hele productieproces op maximaal 40°C wordt gehouden. Door deze afwezigheid van verhitting blijven de micro-organismen die van nature aanwezig zijn in de melk behouden, waardoor essentiële voedingsstoffen eveneens behouden blijven.

Deze diversiteit aan microbiële fauna, gecombineerd met de kwaliteit van de melk, resulteert in zeer smaakvolle kazen met meer body en een complexere smaak.

Met een team van 12 mensen produceert de kaasmakerij van Gros Chêne meer dan dertig verschillende kazen.

De kaasmakerij van Gros Chêne heeft daarnaast ook de menselijke dimensie hoog in het vaandel staan. Ze geeft immers de voorkeur aan lokale leveranciers en ze promoot hierbij het gebruik van biologische landbouwtechnieken. Op deze manier doen zij er alles aan om hun bedrijfsmodel verder duurzaam te ontwikkelen.

Met een team van 12 mensen produceert de kaasmakerij van Gros Chêne meer dan dertig verschillende kazen.

Klaar om te proeven?

Ukkel

Meyerbeerstraat 144, 1180 Ukkel

Schaerbeek

Georges Raeymaekersstraat 51, 1030 Schaerbeek

Join our community

Meld je aan voor producthighlights, originele verhalen, evenementen en meer.

Door op de knop ‘Inschrijven’ te klikken, geef ik Bio-Vrac toestemming om mijn e-mailadres te verwerken en mij e-mails te sturen voor producthighlights, originele verhalen, updates van evenementen en meer in overeenstemming met de Privacyverklaring van Bio-Vrac.