Over ons

Het team

Bio Vrac is in de eerste plaats mannen en vrouwen die samen de winkel tot een plek maken waar klanten hun inkopen doen. Studenten en medewerkers, elk met hun eigen specifieke ervaring en expertise, helpen van Bio Vrac een winkel te maken waar mensen hun plek hebben en waar verbindingen worden gesmeed en gewoonten worden gecreëerd …

Jean François (of kortweg JF)

Jean François (of kortweg JF)

JF begon zijn carrière bij Bio Vrac tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Hij is enorm sportief wat compenseert voor het feit dat hij een echte Bourgondiër is. Samen met zijn tweeling van 6 jaar oud gaat hij er prat op om alle producten in de winkel geproefd te hebben. Als echte wijnkenner adviseert hij u graag over welke wijn bij welk gerecht past. In zijn functie van gerant, vind je hem meestal op zijn bureau waar hij de administratie van de winkel in goede banen leidt. Kortom, een echte rechterhand voor Davy.

Philippe

Philippe

Philippe is bij Bio Vrac verantwoordelijk voor de aankoop van alle producten. Samen met JF en Davy proeft hij alles vooraleer het in de winkel terecht komt. Al sinds zijn geboorte eet hij enkel biologische voeding. De kennis en ervaring die hij hierdoor heeft opgedaan, deelt hij graag met anderen. Die kennis zorgt ervoor dat Philippe mag beschouwd worden als een echte expert op vlak van biologische voeding in België. Het spreekt dan ook voor zich dat Philippe een cruciale rol vervult binnen Bio Vrac.

Lotfi

Lotfi

Lotfi is van woensdag tot en met zondag aanwezig in de winkel. Hij kent alle klanten en alle klanten kennen hem. Zijn enthousiasme maakt van hem een graag geziene collega en medewerker. Zijn werk is voor hem een plaats waar hij verschillende ervaringen en visies op het leven kan uitwisselen. Aarzel dus niet om hem bij een volgend bezoek aan Bio Vrac aan te spreken.

Ouassima

Ouassima

Ouassima kun je meestal terug vinden achter de toonbank van de traiteurafdeling. Als sinds 2017 is ze een echte rots in de branding. Ze heeft alle veranderingen die Bio Vrac de laatste jaren heeft doorgemaakt met veel oog voor detail mee gemaakt. Leergierig als ze is, volgt ze naast haar werk veel opleidingen in verband met welbeing die ze dan ook graag met haar collega’s deelt. Sinds kort is Ouassima ook mama geworden van haar eerste kindje. Ze straalt nu nog meer.

Boris

Boris

Boris is altijd in beweging. Geef hem een kop koffie en hij is vertrokken. Hij is een schilder en speelt graag met de kleuren van zijn verfblikken alsof deze van deze van fruit en groenten van de koude ruimte. Met haast loopt Boris door de winkel met de aanstekelijke energie van de jeugd.

Chanelle

Chanelle

Lief en glimlachend beweegt Chanelle zich heel lichtjes van de ene naar de andere afdeling van de winkel. Ze is net zo dol op de koelruimte en kazen in de snijbalie als op het contact met klanten bij de kassa. De veelzijdigheid van het werk is voor haar wat alle rijkdom van het werk bij Bio Vrac maakt. Dat combineert ze met een opleiding als professionele make-up artieste. Ze gebruikt haar vrije tijd om te schilderen en te trapezen.

Thierry

Thierry

Thierry is een verstokte fietser. Hij is een fietskoerier wanneer hij niet in de winkel aan het werk is. Met zijn glimlach is hij attent voor de klanten. Het sociale contact is zonder twijfel wat hij het leukst vindt in de winkel. Buiten de werkuren zingt Thierry heel goed maar verbergt het… Jammer.

Manna

Manna

Haar zorg om het goed – zelfs heel goed -– gedaan te krijgen is even gelijk aan haar wil om te leren en de weg te vinden om zich professioneel en persoonlijk te ontplooien, met respect voor de natuur en anderen. Tot dan en tegelijk met haar studie van kruidengeneeskunde werkt Manna voor een langere periode bij Bio Vrac tot het grote geluk van alle medewerkers.

Paul Emile

Paul Emile

We noemen hem Paul in plaats van Paul Emile. Geïnvesteerd als videograaf in de filmindustrie en in culturele/sociale projecten, wilde Paul zich mobiliseren en behoeve van de klimaatnoodsituatie. Paul ziet de voedingssector als een prioriteit, want, aarzelt hij niet om het te zeggen, het beheerst onze leven en meer dan ons metabolisme. Het beïnvloedt sociale banden en zelfs onze levensvreugde.

Jim

Jim

Jim is de oudste en de jongste van de winkel. Aangesteld als student tijdens 2 jaar besloot hij na zijn middelbare jaren om bijna fulltime bij Bio Vrac te werken. Zijn project is om tegen de zomer 2020 een paar maanden op reis te gaan en de wereld te ontdekken…
De kassa heeft voor hem geen geheim, noch de opstelling van de producten in de winkel en de indeling van de schappen.

Raphael

Raphael

Raphaël die het huis al lang kent, kon in augustus 2019 eindelijk zijn plaats innemen en het team versterken. Hij is van Braziliaanse afkomst, zijn beheersing van het Frans is nagenoeg perfect. Bio Vrac is zijn tweede thuis … Raphaël staat altijd klaar om te helpen, is bereid en toegewijd en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u tevreden naar buiten komt.

Pierre

Pierre

Onlangs afgestudeerd als vertaler-tolk Engels-Spaans heeft Pierre ervoor gekozen intensieve lessen Nederlands te volgen om in de nabije toekomst taalleraar te worden, alles gecombineert met zijn job bij Bio Vrac. Gepassioneerd door de natuur, muziek en koken, zal hij u discreet recepten geven zodra hij de kans krijgt of zal hij zijn blog over gratis en onafhankelijke alternatieve muziek laten ontdekken.

Camille

Camille

Zelfs achter haar masker, straalt de glimlach van Camille die eeuwig op haar gezicht hangt. Luisteren naar Camille laat ons reizen, als Nederlandstalige die Frans met Spaanse mensen heeft geleerd. Nieuwsgierig naar alles en leergierig, stopt Camille nooit. Ze combineert cursussen, trainingen, seminars, overdag en s’avonds, alle disciplines gecombineerd. Bij Bio Vrac vertraagt ze en landt ze.

Siloé

Siloé

Siloam is een geweldige kleine vrouw. Siloé is 20 jaar oud, studeert de Digitale Kunst aan ESA Saint-Luc en houdt van animeren, muziek componeren, tekenen, enz…. Ze heeft zijn moeder in de bio beweging gevolgd na de melkcrisisen was ze vastbesloten om een studentenbaantje in dit domein te krijgen … Na zijn debuut in een andere winkel in Vorst kwam Siloé in september 2019 bij het team. Sindsdien staat ze elke zondag op haar post …
Giulia

Giulia

Giulia is niet alleen door bio gepassioneerd, maar ook door moderne talen, glas-in-loodramen en archeologie, en zelfs burgerinitiatieven of ecologische initiatieven! Ze is altijd toegewijd en grenzeloos … Ze vertrok naar Ierland om Engels te leren en verhuisde vervolgens om de Noorse en Scandinavische culturen te leren kennen. Na een tijd op biologische markten en coöperaties tijdens haar reizen, kwam ze in de zomer 2020 bij Bio Vrac.

Visie en project

Bio Bulk ontstond eind 2015 uit de wens van oprichter Loïc Turine om kwaliteitsvolle alledaagse consumentenproducten aan te bieden, niet of slechts in geringe mate verpakt, bij voorkeur lokaal, aan de inwoners van het district – zelfs daarbuiten – tegen prijzen die toegankelijk zijn voor consumenten en vergoeders voor producenten en andere spelers in de sector, in een warme commerciële omgeving.
Bio Vrac wil een alternatief zijn voor conventionele supermarkten. De kwaliteit komt van de afwezigheid van chemicaliën die aan klanten worden gegarandeerd door de biologische certificering van de winkel (door Certysis). Kwaliteit komt ook voort uit de selectie van leveranciers en producenten die kiezen voor productie- en transformatieprocessen met respect voor natuur en mensen (coöperaties, geografische nabijheid, enz.). Ten slotte maakt deze kwaliteit ook deel uit van het milieuplan door de afzet van producten in bulk te bevorderen (minder afval en minder afval). Waar bulk niet mogelijk of gepast is, biedt Bio Vrac verpakte producten aan met een minimale verpakking.
De winkel werd geïnstalleerd in 2015 Chaussée d’Alsemberg 381 en verhuisde op 25 oktober 2017 een paar stappen verder – rue Meyerbeer 144 – om aan de groeiende vraag te voldoen.