Ons manifesto.

Goed eten, in eer en geweten

Bij Bio Vrac zijn we gourmands die vinden dat er op kwaliteit niet af te dingen valt. Smaak voor alles! Maar we zijn ook idealisten die vinden dat voeding anders moet en beter kan. En we zijn pragmatisch ingesteld: bio is goed, maar het moet betaalbaar zijn en uit de buurt komen. Voor alles wat wij in de winkel halen — en jij in huis — wikken en wegen we volgens drie criteria.

Ons eerste criterium, dat is smaak. Op kwaliteit valt niet af te dingen, punt. Daarom selecteren we producten zonder chemicaliën, gemaakt met respect voor boer en land.

Het tweede is herkomst. Als we de kilometers kunnen inperken, dan graag. Maar met gezond verstand. Want als Italianen trostomaten kunnen kweken in volle grond, dan houdt dat meer steek dan serres te bouwen in België.

Ten derde beperken we de verpakking tot een minimum. We werken in bulk en liefst met herbruikbare verpakkingen. Dat geldt zowel voor wat wij inkopen bij onze leveranciers, als voor wat jij koopt van ons. Zo komt het water bij ons niet uit flessen, maar gewoon uit de kraan. Eigen potten en zakken meer dan welkom dus.

Onze job is elk product proeven, afwegen, evalueren. En dat elk seizoen opnieuw. Want we blijven zoeken naar wat goed eten kan zijn. Altijd een beetje meer smaak, minder kilometers en minder verpakking. Altijd door te praten met leveranciers en te luisteren naar onze klanten en naar de buurt.

Altijd bio

Al onze producten dragen een bio-label. Ze komen van boeren en producenten die werken met zorg voor de natuur en respect voor hun product.

In bulk

Verpakkingen weren, dat doen we door met leveranciers te praten over hoe ze hun waren bij ons aanbieden. Liefst in bulk dus, met herbruikbare verpakkingen.

Minder kilometers

We kopen lokaal in, tenzij het elders duurzamer kan. Mango’s groeien nu eenmaal in de tropen en de kennis om goede mozzarella te maken zit in Italië.

Betaalbaar

Als je de wereld naar je hand wil zetten, dan moet je met velen zijn. We zoeken dus naar een faire prijs voor consumenten en producenten. Dat betekent meer goed eten voor meer mensen. En een zo groot mogelijke impact.

Default Belgisch, tenzij duurzamer ergens anders

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Maak kennis met ons team.

Truc

-

Add Your Heading Text Here

Elsa

-

Add Your Heading Text Here

Davy

-

Add Your Heading Text Here

Manu

-

Add Your Heading Text Here

Kleine communities krijgen veel gedaan

Daarom werken we met mensen uit de wijk, zijn we erbij als er iets georganiseerd wordt en zetten we zelf workshops en lezingen op. Omgekeerd zijn we open over hoe we werken en sturen we graag bij op basis van jullie input.