Visie en project

Bio Bulk ontstond eind 2015 uit de wens van oprichter Loïc Turine om kwaliteitsvolle alledaagse consumentenproducten aan te bieden, niet of slechts in geringe mate verpakt, bij voorkeur lokaal, aan de inwoners van het district – zelfs daarbuiten – tegen prijzen die toegankelijk zijn voor consumenten en vergoeders voor producenten en andere spelers in de sector, in een warme commerciële omgeving.
Bio Vrac wil een alternatief zijn voor conventionele supermarkten. De kwaliteit komt van de afwezigheid van chemicaliën die aan klanten worden gegarandeerd door de biologische certificering van de winkel (door Certysis). Kwaliteit komt ook voort uit de selectie van leveranciers en producenten die kiezen voor productie- en transformatieprocessen met respect voor natuur en mensen (coöperaties, geografische nabijheid, enz.). Ten slotte maakt deze kwaliteit ook deel uit van het milieuplan door de afzet van producten in bulk te bevorderen (minder afval en minder afval). Waar bulk niet mogelijk of gepast is, biedt Bio Vrac verpakte producten aan met een minimale verpakking.
De winkel werd geïnstalleerd in 2015 Chaussée d’Alsemberg 381 en verhuisde op 25 oktober 2017 een paar stappen verder – rue Meyerbeer 144 – om aan de groeiende vraag te voldoen.