FAQ

Op enkele zeer duidelijk omschreven uitzonderingen verkoopt Bio Vrac alleen producten met het “biologische” label. Biologische certificering is gegarandeerd in de hele toeleveringsketen, van productie tot distributie. Bio Vrac is als biologische winkel ook gecertificeerd. Deze certificering wordt spontaan verleend door Certysis die controles volgens een bekend schema uitvoert.

Merk op dat sommige producten niet gecertificeerd zijn.

– niet-voedingsproducten. Zie het tabblad Producten in het menu voor meer details. Bio Vrac zorgt ervoor dat deze producten grotendeels ecologisch zijn.

– sommige voedingsproducten waarvoor de etikettering niet bestaat zoals minerale producten: zouten, water.

Om ondersteuning aan te bieden en omdat het BIO-label een prijs heeft, heeft Bio Vrac ook gewerkt om niet-gelabelde producten – maar die wel op weg naar certificering zijn – op de markt te brengen (bijvoorbeeld sommige Pom d’Happy-producten)

Een groot deel van de verkochte producten worden in bulk aangeboden. De consument heeft de keuze over de hoeveelheid van zijn aankoop en mag zijn eigen container mee te nemen om zijn ecologische voetafdruk te beperken.
Sommige producten bestaan niet in bulk of zijn niet geschikt voor distributie in bulk (spaghetti, beschuit, producten in blik, luiers, enz.).
Waar mogelijk bevoorraadt Bio Vrac zich bij leveranciers die gerecyclede of recyclebare containers aanbieden (potten, kartonnen dozen, papier, cellulose-maïszakken).
Bio Vrac bespreekt waar mogelijk met leveranciers de mogelijkheid om in bulk geleverd te worden: jam, mosterd, mayonaise …

Ja, ja en ja! Met een barcode weegsysteem kunt u uw container wegen (tarreren) bij uw aankomst in de winkel. De barcode is op de container gezet. Deze “tarra” (het gewicht van de pot) wordt vervolgens bij de kassa in mindering gebracht. U kunt elk type container meenemen: potten, tupperware, flessen, blikjes of iets anders. Voor klanten die geen eigen containers meebrengen, zijn potten beschikbaar in de winkel tegen een prijs van 0,50 € of 0,65 €, afhankelijk van de capaciteit. Vanuit een zero waste-perspectief zullen op zeer korte termijn geen plastic potten meer aan klanten worden aangeboden.
Voor groenten en fruit en andere droge producten raden we u aan om stoffen zakken mee te nemen (of ze in de winkel te kopen) of de producten in een krat te zetten (kratten verkrijgbaar bij de ingang van de winkel)

Om een alternatief voor supermarkten en traditionele agro-industrie te zijn, is Bio Vrac een voedingswinkel die een breed assortiment aan eten / drinken en verzorgings- / hygiëneproducten aanbiedt (zie onze sectie Producten
U vindt bij ons echter geen diepvriesproducten, verse vis of andere producten die ons niet relevant of realistisch leken om aan te bieden (vuilniszakken, …).

Bio Vrac werkt met vertrouwde partners en bouwt samenwerkingen met een langetermijnvisie op om kwaliteitsproducten tegen redelijke prijzen aan te bieden. De meerderheid van de producenten en leveranciers begeleiden ons sinds de geboorte van de winkel (zie de sectie “ getuigenissen”) Bio Vrac werkt met een veertigtal leveranciers waarvan sommigen zelf producenten zijn (Gros Chêne, Longue Lune, Pom d’Happy, Hopla Geiss, Agribio, Cycle en terre). Anderen zijn distributeurs, bij voorkeur belgische, al dan niet in coöperaties.

Onze zorg is om eerlijke en billijke prijzen aan te bieden aan de consumenten en aan alle schakels in de keten (producent, leverancier of verwerker). Bio Vrac biedt “biologische” kwaliteitsproducten aan. Dit heeft onvermijdelijk een prijs in vergelijking met andere soorten winkels. Het laagste-prijsbeleid is onze strategie niet, maar om de consumptie van groenten en fruit in de dagelijkse voeding aan te moedigen, hebben we besloten om groenten en fruit tegen de meest toegankelijke prijzen aan te bieden.

Bio Vrac wordt elke dag geleverd in groenten en fruit en in brood (behalve op zondag). Producten uit de koelkast en uitsnijding (kaas, zuivelproducten, vlees etc.) worden twee keer per week bezorgd (dinsdag en vrijdag). Andere producten (bulk of verpakt) worden doorgaans één keer per week geleverd. Een tekort aan leveranciers, onbeschikbaarheid en scheuren van een seizoensproduct kunnen het plaatsen van een product in de schappen vertragen.

Bio Vrac heeft langs de voorkant van de winkel een beugel geïnstalleerd om fietsen aan vast te maken. Er is een extra fietsenstalling ingericht door de gemeente, die ons heeft beloofd in 2021 meer arceux toe te voegen. Voor klanten die met de auto hun boodschappen komen doen, is er aan de linker kant van de winkel, op 20 meter van de ingang, een privéparking met 7 plaatsen.

!!!! ​Aflevergebied voor de winkel. Als u uw voertuig daar parkeert, kan de gemeente u een boete van 100 € opleggen.